Det er både muligt og tilladt selv at skifte pærer på sin egen bil. Det er ofte ikke noget større arbejde, og når du har gjort det én gang, er det let at skifte pære på din bil igen næste gang, der er brug for det.
Hvilken pære skal jeg skifte på min bil?
I denne artikel vil vi fokusere på hvordan du selv skifter forlygtepærer i din bil. Dvs. at vi både kommer til at dække hvordan du skifter pærer til nærlys, langt lys og positionslys.
Færst og fremmest er det vigtigt at finde ud af hvilken pære du skal skifte. Det er heldgivs en let opgave. Det går i al sin enkelhed blot ud på at se hvilke pære der ikke lyser. Med det lange lys på din bil, kan det være lidt sværere at finde ud af om det skal skiftes. Hvis du ikke har nogen til at hjælpe dig, kan du finde et sted, du kan sætte dit lange lys mod, f.eks. en husmur. Så vil du let kunne se om der mangler lys i en eller begge sider, når du sætter det lange lys til.
Kan jeg nøjes med kun at skifte den ene pære der er i stykker?
Du kan godt nøjes med at skifte den pære der ikke længere virker, men det anbefales at skifte begge to samtidig af flere årsager.
- Begge pærer har været i brug lige længe og det er derfor sandsynligt, at den anden pærer også snart sprænger.
- Medmindre du er helt sikker på, at du køber den samme model pære, som allerede sidder i din bil, kan du kommer ud for at du får sat to forskellige pærer i din bil der lyser forskelligt, både i lysstyrke og farve.
- Når du alligevel er i gang med at købe og udskifte en pære på din bil, kan du lige så godt få opgaven overstået på én gang og blive færdig, så du ikke behøver at gentage processen igen om få dage, uger eller måneder.
Hvilken type pærer bruger min bil?
Når du har fundet ud af hvilken pære der skal skiftes, skal du have fundet ud af hvilken type pærer din bil bruger. Pærer til positionslys er lette, for den findes kun én slags. Når det kommer til nærlys skal du finde ud af om din bil bruger H1 pærer eller H7 pærer.
Den letteste måde at finde ud af om din bil bnuger H1 pærer eller H7 pærer er ved at gå ind på f.eks. T. Hansen hjemmeside og indtaste din nummerplade. Herefter finder du menupunktet “Pærer”, herefter “Forpærer”. I det efterfølgende søgeresultat får du enten præsenteret H1 pærer eller H7 pærer, alt efter hvilke typer pærer der passer til din bil.
Hvor kan man købe bilpærer?
Du kan købe bilpærer på langt de fleste bemandede tankstationer, hvis du står og har brug for nye pærer til din bil imens du er ude at køre.
Der er også mulighed for at købe bilpærer i flere af de store lavprisvarehuse, såsom Biltema, Jem & Fix og nogle byggemarkeder, såsom Bauhaus.
Et oplagt sted, som vi har været inde på tidligere i denne artikel, er T. Hansen. Med et stort udvalg af pærer i forskellige kvaliteter og prisklasser.
Ofte vil du også kunne købe pærer til din bil samtidig med at du er ude at handle, f.eks. i Bilka.
Hvad er forskellen på en H1, H3, H4 og H7 pære?
Den grundlæggende forskel på de forskellige typer pærer er hvordan soklen på pæren er udformet. Der er dog også andre forskelligheder.
- H1, H7 er en type pære der både kan bruges til langt lys og nærlys.
- H4 pærer er en pære med indbygget langt lys og nærlys.
- H3 pærer er oftest tågepærer.
Hvilken H1 pære er bedst?
Her er en oversigt over nogle af de bedste H1 pærer.
- Osram Original
- Osram Ultralife
- Osram Cool Blue
- Osram Silverstar +60%
- Osram Night Breaker Intense
- Narva H1
- Philips H1 Ecovision
- GP Thunder 7500K
Hvilken H3 pære er bedst?
- Osram H3 Nightbreaker Laser 150%
Hvilken H4 pære er bedst?
- Philips Extreme Vision +130%
- Bosch Xenon Silver
- Osram Nightbreaker Unlimited
- Osram Original
- Bosch Plus 90
- Philips Long Life Ecovision
- Hammer Blue Light
Hvilken H7 pære er bedst?
- Philips X-tremeVision +100%
- Philips VisionPlus +60%
- Bosch Plus 90
- Osram Night Breaker Intense +90%
- GE Megalight Ultra +30%
- Osram Silverstar +60%
- GE Megalight Ultra +50%
- Philips Vision +30%
Hvordan skal en bilpære vende?
Den mest lavpraktiske måde at finde ud af hvordan en bilpære skal vende, er ved at tage et kig på den pære der allerde sidder i din bil, inden du piller den ud. Den nye pære, du sætter i, skal sidde på den samme måde.
For en h7 pære gælder det, at den “flade” del af soklen skal vende opad.
Hvad står H for i H1, H3, H4, og H7 pærer?
H’et står kort og godt for Halogen, da det er den inerte gas der bruges i fremstillingen af pæren.